Inbouwspots badkamer

Inbouwspots badkamer

Filteren
Pagina
per pagina
Filteren
Pagina
per pagina

Inbouwspots badkamer voor goed en sfeervol licht

Krijg jij een nieuwe badkamer of ben je gewoon op zoek naar goede, maar sfeervolle verlichting? Wil je nu eindelijk je lampen vervangen voor led verlichting in de badkamer? Ga dan voor mooie inbouwverlichting in je badkamer. Met led badkamerverlichting zorg je voor goed en helder licht, maar ook voor sfeervol licht. Bij Ledinbouwspotsleds.be hebben we een divers aanbod aan badkamerverlichting. Of je nu gaat voor badkamer opbouwspots of voor badkamer inbouwspots of toch gaat voor wandverlichting of led strips in je badkamer. Ga in ieder geval voor goed en sfeervol licht in jouw badkamer!

Led inbouwspots in je badkamer

Wil jij jouw badkamer graag verlichten met spotjes, dan zijn led inbouw spots badkamer zeker het overwegen waard. Je kunt kiezen voor verschillende inbouwspotjes in de badkamer. Ga voor inbouwspots voor een badkamermeubel, maar je kunt je inbouwspots ook in het plafond installeren. Ga je voor led spots inbouw in je badkamer, dan moet je wel de mogelijkheid hebben om je plafond te verlagen. Indien je niet voldoende ruimte in je plafond hebt, dan zijn er ook kleine inbouwspots badkamer met een lage inbouwdiepte of led mini inbouwspots. Deze mini led spots nemen beide minder ruimte in en kunnen eventueel ook in een koof of nis in je badkamer geplaatst worden. Badkamer inbouwspots led zorgen voor een mooie uitstraling in de badkamer, maar tevens voor een fijne algemene verlichting. 

Inbouwspots led in je badkamer zijn verkrijgbaar in vele vormen en maten. Ga voor badkamer spots zwart of voor badkamer spots wit, als je in ieder geval maar gaat voor waterdichte led verlichting in de badkamer. Kun je niet jouw plafond verlagen, kies dan voor badkamer spots opbouw in plaats van badkamer spots inbouw.

Goed en sfeervol licht in de badkamer

Vind je het ook heerlijk om te ontspannen in een warm bad of onder de douche na een drukke dag of op je vrije avond? Dan wil je er in ieder geval zeker van zijn dat je de juiste verlichting hebt, zodat er genoeg sfeer is en je je ook nog eens veilig voelt terwijl je in bad zit of onder de douche staat. Creëer de juiste sfeer met de beste inbouwspots badkamer. Tijd om achterover te leunen en te ontspannen!

Maar er zijn ook momenten dat je niet alleen sfeer in je badkamer wilt. Je wilt ook dat het licht in de badkamer goed en helder is, zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent. Bijvoorbeeld tijdens het scheren, epileren of je make-up aanbrengen. Ga voor inbouw led badkamer verlichting die niet alleen voldoet aan de juiste IP waardes voor je badkamer, maar ook voor goed en helder licht bij jouw nieuwe badkamer led inbouwspots.

Voordelen led inbouwspots in de badkamer

Het plaatsen van led inbouwspots in jouw badkamer heeft meerdere voordelen. Led verlichting is namelijk erg duurzaam en verbruikt tot wel 70% minder stroom dan conventionele verlichting, zoals gloeilampen of halogeenlampen.Daarbij gaat led verlichting ook nog eens veel langer mee dan andere lichtmogelijkheden. En heb je daarbij ook nog eens voor dimmende led inbouwspots met een led dimmer gekozen? Dan ben je helemaal milieubewust en duurzaam bezig. Ook is spotverlichting een van de mooiste vormen van verlichting die je binnen of buiten kunt plaatsen. Deze verlichting kun je niet alleen als basisverlichting gebruiken, maar ook als sfeer- en accentverlichting.

Diverse badkamer inbouwspots

Net als alle andere verlichting, zijn badkamer spotjes inbouw in diverse vormen en maten verkrijgbaar. Zo kun je hoe dan ook gaan voor spotjes die passen bij jouw wensen en bij de inrichting en stijl van jouw badkamer. Ga je voor vierkante of ronde of voor badkamerverlichting zwart of wit? Heb je een favoriete lichtkleur of ga je juist voor Philips Hue inbouwspot badkamer? En voor welke zone zijn de inbouw ledspots badkamer? Zijn IP44 badkamer spotjes voldoende of ben je op zoek naar badkamer spots IP65 waarde? En misschien ga je wel voor kantelbare of draaibare spotjes of voor led inbouwspots dimbaar in je badkamer.

Dimbare badkamer inbouwspots

Door het plaatsen van led verlichting in je badkamer creëer je een fijne sfeer en mooie uitstraling in deze ruimte. Wanneer je gaat voor dimbare led inbouwspots in je badkamer met een passende led dimmer, dan kun je je badkamer nog sfeervoller maken. Met een dimmer kun je namelijk de intensiteit van het licht van je inbouwspots zelf regelen. Zo bepaal je dus het licht waar je op dat moment behoefte aan hebt. De ene keer wil je graag wat feller licht, zodat je goed je ding kunt doen in de badkamer. Dat wil je bijvoorbeeld graag als je aan het scheren bent, je wenkbrauwen wilt epileren of je make-up wilt aanbrengen. En de andere keer heb je juist liever wat zachter licht, zodat je je ogen wat beter kunt ontspannen. Heel prettig als je lekker relaxed in bad zit of onder een warme douche staat. Met dimbare inbouwspots zorg jij altijd voor de juiste sfeer in je badkamer!

Lichtkleuren badkamer inbouwspots

Als je kiest voor led spots in de badkamer is het wel zo fijn dat je ook nog eens kunt bepalen welk soort licht je wilt dat jouw led verlichting geeft. Ga je voor koud wit licht of houd je van meer sfeer en ga je liever voor warm wit of extra warm wit licht? Ook kun je kiezen voor badkamer spots Dim to Warm. Met deze led verlichting creëer je altijd je eigen sfeer, aangezien je de kleurtemperatuur naar wens kunt veranderen. 

Slimme badkamer spots

Ook kun je kiezen voor Philips Hue lampen. Bij deze slimme lampen van Philips wordt het kiezen van de juiste kleur licht zeker niet eenvoudig, want je hebt keuze uit wel 16 miljoen tinten. Je kunt bij de Hue lampen kiezen voor IP65 of IP44 inbouwspots, afhankelijk van de plek van de lampen in de badkamer en de aanraking met nattigheid.

De Philips Hue spotjes zijn dimbaar en zijn allemaal GU10 spots. Met de GU10 fitting zijn de spots eenvoudig te installeren. 

Draaibare en kantelbare badkamer inbouwspots

Vind je het fijn dat je naast dat je inbouwspot dimbaar is en je de intensiteit van het licht kunt bepalen, ook nog eens de richting van de lichtbundel kunnen regelen? Dat kan met een draaibare en kantelbare inbouwspot. De behuizing van de ingebouwde led lamp kun je dan draaien en kantelen. Je richt de spots dan eenvoudig op het punt waar je de lichtbundel op gericht wilt hebben. Zo kun je eenvoudig een object of plek extra belichten. Denk aan de wastafel, de douche of het bad. Ook kun je ervoor kiezen dat de lichtbundel niet in je ogen schijnt als je bijvoorbeeld ontspannen in bad zit.

Veilige badkamer inbouwspots

Eén van de belangrijkste zaken bij badkamer inbouwspots is de veiligheid. In de badkamer is de kans groot dat de verlichting nat wordt. Indien je niet de juiste verlichting hebt en deze niet bestand is tegen vocht of nattigheid, dan ontstaat er kortsluiting en kan er zelfs brand ontstaan. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste led verlichting plaatst. Hiervoor moet je kijken naar de IP waarde en de twee cijfers die daarachter staan. Welke IP waarde je waar in de badkamer nodig hebt, leggen we je hieronder verder uit. Kies hoe dan ook voor veilige badkamer inbouwspots.

De juiste IP-waarde in de badkamer

In de badkamer heb je te maken met vocht en water. Bij het kiezen van jouw led inbouwspots voor je badkamer moet je hiermee rekening te houden. Je kunt nou eenmaal niet zomaar alle led spots in de badkamer plaatsen, want dat is niet verantwoord. Veiligheid staat voorop en daarom moet je in je badkamer led inbouwspots die geschikt zijn voor vochtige ruimtes plaatsen. Je kunt gaan voor led spots met IP waarde IP44 en IP65. Afhankelijk van de plek in de badkamer waar de spot komt te zitten, bepaal je de IP waarde van je badkamer spot. Led inbouwspots met IP44 zijn spatwaterdicht en inbouwspots met IP65 zijn straalwaterdicht.

Led inbouwspots badkamer in verschillende zones

Bij het installeren van led spots in de badkamer heb je rekening te houden met verschillende zones. Dit in verband met de waterdichtheid van de led spots.

De zones in de badkamer worden aangeduid met een getal van 0 tot 3.

- Zone 0: de ruimte bij de douche cabine, badkuip of gootsteen

- Zone 1: de ruimte direct boven de douche of het bad met een hoogte tot 2,25 meter

- Zone 2: de ruimte in een straal van ca. 60 centimeter rond het bad, de douche en de wastafel

- Zone 3: de overige ruimte die niet direct in aanraking komt met water

Led spots per zone

- Zone 0: In deze zone is het eigenlijk niet gebruikelijk om spots te plaatsen.

- Zone 1: In zone 1 plaats je led spots met IP65. Deze spots zijn straalwaterdicht en kunnen dus tegen het water uit het bad of de douche dat in aanraking komt.

- Zone 2: In zone 2 plaats je led spots die niet veel in aanraking komen met water, maar de kans is aanwezig. Je gebruikt hier led spots met IP44. Deze zijn spatwaterdicht.

- Zone 3: In zone 3 plaats je led spots die niet of nauwelijks in aanraking komen met water. Je kunt hier kiezen voor led spots met IP21. Ze zijn niet optimaal beschermd tegen water, maar kunnen wel tegen een drupje.

Led badkamer inbouwspots aanschaffen

Met de juiste badkamer inbouwspot ga je voor zowel goed en helder licht als voor ontspannen licht. Maak met de juiste inbouwspots van jouw badkamer een fijne ruimte om te vertoeven en om jouw ding te kunnen doen. Of dat nu in de ochtend is als je je klaarmaakt voor de dag of in de avond als je wilt bijkomen van de dag. Bij Ledinbouwspotsleds.be hebben we een groot aanbod aan vele verschillende led inbouwspots die geschikt zijn voor de badkamer. 

Heb je nog vragen over onze led verlichting of over het plaatsen van spotjes in de badkamer met betrekking tot bijvoorbeeld de IP waarden? Laat het ons gerust weten. Wij helpen je graag verder met ons advies op maat.

© Copyright 2024 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW
  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact
  • Apple Pay
  • Google Pay
Scroll to top