Led dimmers Zigbee

Led dimmers Zigbee

Filteren
per pagina
Filteren
per pagina

Slimme verlichting met een Zigbee led dimmer

Wil jij graag van jouw ‘domme’ verlichting slimme verlichting maken en daarbij jouw dimbare led lampen kunnen dimmen op afstand? Kies dan voor een Zigbee dimmer voor Hue lampen of voor je andere led spots. Bij Ledinbouwspotsleds.be hebben we meerdere slimme led dimmers, waaronder ook Zigbee dimmers. Ga jij ook voor slimme verlichting in huis met een Zigbee led dimmer?

Een smart dimmer

Een smart dimmer wordt ook wel een slimme dimmer genoemd. Met een reguliere dimmer kun je jouw led verlichting dimmen vanaf een vast punt in huis. Maar een smart dimmer is meer dan dat. Een smart dimmer koppel je aan je smartphone of tablet en middels een app kun je dan je verlichting op afstand bedienen en ook dimmen. Maak jouw lampen slim! Heerlijk vanuit je bed of vanaf de bank je licht aanpassen aan de sfeer en jouw stemming. Want de ene keer wil je graag zacht licht om bij te kunnen ontspannen en de andere keer wil je net wat meer licht om bijvoorbeeld bij te lezen. Dat kan heel makkelijk geregeld worden nu zonder nog te hoeven opstaan.

Zigbee smart dimmer

Ben jij op zoek naar een smart dimmer die te koppelen is aan vele verschillende platforms? Dan is de Zigbee led dimmer zeker een slimme zet om te kiezen. Zigbee is een systeem waarmee apparaten op een slimme manier met elkaar in verbinding komen te staan. De technieken die allerlei apparaten in huis met elkaar koppelen, wordt ook wel domotica genoemd. De Zigbee dimmers zorgen er zo voor dat je eenvoudig van jouw lampen slimme verlichting maakt. Daarbij werken de Zigbee dimmers moeiteloos samen met de meeste smart platformen, zoals ook via Google Assistant/Google Home, Amazon Alexa en Philips Hue Homey. Zo kun je naast via een app ook met je stem je verlichting regelen. Naast het Zigbee systeem, heb je ook systemen zoals Wifi, Bluetooth en Z Wave.

Hoe werkt een Zigbee dimmer?

Wil jij graag alle verlichting in je huis slim aansturen, maar wil je vooral ook dat dit zonder problemen gebeurt? Dan is het Zigbee systeem een goede keuze. Hiervoor heb je een Zigbee Hub nodig. Deze zogenaamde Hub maakt een eigen netwerk waarin de verlichting met elkaar gekoppeld wordt. Deze Hub plaats je in de meterkast, omdat er een internetaansluiting nodig is om te connecten met de app om de gekoppelde apparaten en lampen te bedienen. Zo kun je in de app verschillende groepen en scènes aanmaken en bijvoorbeeld met één druk op de knop alle verlichting in huis uitschakelen.

Zigbee dimmer aansluiten

Een slimme Zigbee dimmer werkt pas als hij goed wordt aangesloten. Een Zigbee dimmer maakt gebruik van een normale fase aansnijding of fase afsnijding. Daarnaast  moet een Zigbee product worden gekoppeld aan een zogeheten Hub. Zonder Hub kan een Zigbee dimmer niet verbonden worden. Alle producten die gebruik maken van het Zigbee systeem zijn met elkaar te connecten. Voorbeelden van Hubs zijn de Philips Hue Bridge, Athom Homey, Trust KlikAanKlikUit, Samsung SmartThings of de Ikea Tradfri. Middels een Hub wordt er verbinding gezocht met het wifinetwerk.

Voordelen Zigbee dimmer

Een groot voordeel van een Zigbee dimmer is, dat hij op diverse manieren te bedienen is. Zo kun je je led verlichting regelen met spraak, ook wel voice control. Maar ook middels een app op bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Het wordt zo heel gemakkelijk om met één druk op de knop je lichtkleur of lichtintensiteit te wijzigen. Zelfs op afstand via de app, zodat je niet in het donker hoeft thuis te komen.

Een andere fijne bijkomstigheid van Zigbee dimmers is, dat alles draadloos is en je geen bekabeling hoeft aan te leggen om je verlichting slim te maken. Zigbee is eenvoudig toepasbaar en werkt ook met je huidige led spots.

Zigbee led lampen

Smart led verlichting staat zelf in verbinding met een Hub, zodat de lampen op afstand bediend kunnen worden. Wanneer je smart led spots in jouw smart Hub toevoegt, kun je deze spots vervolgens via de app controleren. Ook kun je bij slimme verlichting de kleur van de lamp veranderen en niet alleen maar de intensiteit door de lampen te dimmen. Ook kun je slimme led lampen regelen met een Zigbee wandschakelaar. Dan kun je de verlichting via je app regelen, maar ook nog steeds met een knop aan de wand.

Zigbee dimmodule

Een Zigbee led dimmodule monteer je in een bestaande bedrade installatie achter een pulsschakelaar. Zo wordt het mogelijk om de verlichting draadloos ‘slim’ aan te sturen en te bedienen met verschillende smart home apps. Indien de dimmodule ook Touchlink ondersteunt, kun je je led verlichting ook dimmen via een app, pulsschakelaar of Zigbee wandzender.

Led Zigbee dimmer bestellen

Wil jij een led Zigbee dimmer kopen? Wil je thuis meer met het Zigbee 3.0 protocol. Zoek niet verder! Bij Ledinbouwspotsleds.be vind je verschillende smart dimmers, waaronder ook dimmers met Zigbee dimmer module. Zo geniet jij thuis van slimme verlichting en heb jij altijd de hoeveelheid licht die past bij het moment en dat wat je aan het doen bent. Ook vind je bij ons andere slimme dimmers, zoals KlikAanKlikUit dimmers.

Wil je graag nog meer informatie over smart dimmers of de Zigbee dimmer in het bijzonder? Wij staan voor je klaar om je verder te adviseren.

© Copyright 2024 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW
  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact
  • Apple Pay
  • Google Pay
Scroll to top