Keuken spots

Keuken spots

Filteren
Pagina
per pagina
Filteren
Pagina
per pagina

Keuken spotjes voor goed licht en de juiste sfeer

Wil jij graag nieuwe verlichting in je keuken? Of een andere look & feel bij je keukenkastjes of kookeiland? Dan kun je kiezen voor helder licht waar je goed alles bij kunt zien, maar misschien wil je soms ook wat sfeervoller licht, zodat je ontspannen aan de keukentafel kunt zitten en genieten. Kies hoe dan ook voor de juiste led spots in je keuken. Bij Ledinbouwspotsleds.be hebben we een groot assortiment aan led spotjes die uitermate geschikt zijn voor je keuken. Zo ben jij verzekerd van goed licht met daarbij de juiste sfeer.

Keuken spotjes led

Zit jij eraan te denken om je keukenverlichting te vervangen? Dan zijn keukenspots led een goede keuze! Ga voor de voordelen van led spots en kies voor led inbouwspots of voor led opbouwspots die eenvoudig aan het plafond te bevestigen zijn. Er zijn verschillende vormen en maten led spots, zodat jij vast keukenspotjes kunt vinden die passen bij jouw keuken en jouw smaak.

Voordelen van led keukenverlichting

Het plaatsen van led spots in het plafond van je keuken heeft vele voordelen. Basisverlichting met led spots zorgt voor helder licht zonder vervelende schaduwen. Led verlichting is functioneel, maar daarnaast kan het ook heel stijlvol en sfeervol staan. Een hele goede combinatie van led verlichting in de keuken.

Naast het prettige licht en de mooie uitstraling, zijn led lampen ook nog eens een milieuvriendelijke aankoop. Een led spot zorgt ervoor dat er wel tot 70% minder energie verbruikt wordt dan bij conventionele gloeilampen. Naast dat led verlichting goed is voor het milieu is deze verlichting ook voordelig voor je portemonnee. 

Keuken spots inbouw of opbouw

Voor verlichting in je keuken kun je kiezen voor led inbouwspots of led opbouwspots. Dit is afhankelijk van jouw smaak en de inrichting en uitstraling van je keuken. Beide spots geven goed helder licht, maar toch benoemen we even de verschillen. Opbouwspots worden op de muur of op het plafond gemonteerd, terwijl bij led inbouwspots de armatuur naadloos wordt weggewerkt in het oppervlak. Bij inbouwspots moet je wel de mogelijkheid hebben qua inbouwdiepte of het plafond eventueel kunnen verlagen. Bekijk anders ook eventueel de led inbouwspots met een lage inbouwdiepte. 

Keuken inbouwspots led

Als basisverlichting in de keuken hebben led inbouwspots een groot voordeel. De inbouwspots kunnen goed in het plafond geplaatst en afgewerkt worden en de spots zorgen voor een helder led licht zonder vervelende schaduwen. Inbouwspots kunnen naadloos weggewerkt worden in het plafond, wat zorgt voor een strak effect. Wil je de behuizing van de spotjes helemaal niet kunnen zien, dan kun je kiezen voor trimless inbouwspots

Led opbouwspots keuken

Naast dat opbouwspots een stuk eenvoudiger te installeren zijn dan inbouwspots, geven led opbouwspots in de keuken deze ruimte een hele andere uitstraling. Bij opbouwspots worden de spots niet in het plafond weggewerkt en is de gehele armatuur zichtbaar. Wanneer je dan ook kiest voor een led opbouwspot in je keuken, wil je er zeker van zijn dat de lamp past bij de rest van je keuken. Ga jij voor rond, vierkant, wit of zwarte spots in de keuken?

Keuken spotjes in en aan de muur

Wil je wat gerichter licht in de keuken, bijvoorbeeld boven je aanrecht? Dan kun je ervoor kiezen om enkele led spotjes in of aan de muur boven in dit geval het aanrecht te plaatsen. Zo krijg je tijdens het snijden, koken of afwassen toch voldoende licht om alles goed te kunnen zien. Deze toepassing van led spots noemen we ook wel taakverlichting. Wanneer je voor deze vorm van verlichten kiest, kun je gaan voor kantelbare led inbouwspots of opbouwspots om het richten van de lichtbundel nog makkelijker te maken. Deze spots kun je draaien in de armatuur, zodat het licht altijd de gewenste richting op schijnt.

Diverse keukenverlichting spots

Qua spots verlichting in de keuken, heb je vele verschillende mogelijkheden. Led spotjes voor de keuken zijn er in diverse vormen en maten. Zo kun jij vast spots met een vorm en kleur vinden die passen bij jouw eisen en wensen. Ga voor vierkante opbouwspots of mini led inbouwspots. Of ga voor juist een bepaalde kleur, zoals rustige witte spots led inbouw of kies voor wat meer opvallend met spots keuken zwart opbouw.

Dimbare led keuken spots

Door het plaatsen van led keuken verlichting spots zorg je voor een hele mooie uitstraling in deze ruimte. Wil je nog wat meer sfeer creëren zo nu en dan in de keuken? Ga dan voor dimbare led inbouwspots of dimbare led opbouwspots. Door te kiezen voor dimbare led spots in je keuken kun je zelf met behulp van een led dimmer de intensiteit van het licht regelen. Want de ene keer wil je fel licht om goed te kunnen zien, terwijl je bijvoorbeeld je eten aan het voorbereiden bent. Maar de andere keer wil je misschien wat zachter licht om lekker bij te ontspannen tijdens het natafelen aan de keukentafel. Wat je ook wilt, het kan met dimbare spots en een goede dimmer!

Keukenkast spotjes

Led spotjes in de keuken zijn niet alleen toepasbaar als basisverlichting of als taakverlichting. Je kunt ook met verlichting spelen om je keuken extra mooi te laten stralen. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van kleine led spotjes in de keukenkastjes. Het licht schijnt dan niet alleen in de kastjes voor meer uitstraling, maar ook vanuit de kastjes de keuken in zorgt dit voor een speels effect. 

Goed licht en sfeer in de keuken

Wanneer je je led spots juist hebt geplaatst, zorgen ze voor een sfeer die als het goed is in zijn geheel past in de stijl van het interieur van de keuken en daarnaast moet de verlichting ook vooral erg praktisch zijn. In de keuken wil je graag goed zien waar je mee bezig bent. Denk hierbij aan werkzaamheden als groenten snijden, eten voorbereiden, koken en afwassen, maar ook bakken en schoonmaken. En ben je klaar met het felle heldere licht, dan kun je bij dimbare led spots ook heel eenvoudig de intensiteit van de verlichting terugbrengen naar een mooie sfeerverlichting. 

Veiligheid voorop

Eén van de belangrijkste zaken in de keuken bij inbouwspot en opbouwspots is de veiligheid. In de keuken is de kans namelijk aanwezig dat de verlichting op sommige plekken nat wordt. Indien je niet de juiste verlichting hebt en deze niet bestand is tegen vocht of nattigheid, dan kan er kortsluiting en zelfs brand ontstaan. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, dus het is belangrijk dat je in de keuken de juiste led spots installeert. Kijk daarom goed naar de IP waarde van de spots die je uitzoekt voor jouw keuken. 

De juiste IP-waarde

In een ruimte als de keuken heb je te maken met vocht en water. Bij het kiezen van de juiste led spots voor je keuken moet je hier dan ook rekening mee houden. Veiligheid staat voorop en daarom moet je soms led spots die geschikt zijn voor vochtige ruimtes in de keuken plaatsen. Je kunt op de plekken waar de verlichting met nattigheid te maken krijgt, gaan voor led spots met IP waarde IP44 en IP65. Afhankelijk van de plek in de keuken, bepaal je de juiste spot. Led inbouwspots met IP44 zijn spatwaterdicht en inbouwspots met IP65 zijn straalwaterdicht. Heeft de spot geen kans om met vocht in aanraking te komen, dan kun je spotjes met IP21, dat wil zeggen dat ze stofdicht zijn, plaatsen.

De juiste led spots voor je keuken

Met de juiste keuken spot ga je voor zowel goed en helder licht als voor sfeervol en ontspannen licht. Zo maak je van jouw keuken een fijne ruimte om te zijn en om jouw ding te doen. Bij Ledinbouwspotsleds.be hebben we een groot aanbod aan vele verschillende led spots die geschikt zijn voor de keuken. Heb je vragen over onze led spots, over het plaatsen van verlichting in de keuken of over de veiligheid en IP waarden? Wij helpen je graag verder, dus neem gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag!

© Copyright 2024 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW
  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact
  • Apple Pay
  • Google Pay
Scroll to top