Led inbouwspots

Led inbouwspots

Filteren
Pagina
per pagina
Filteren
Pagina
per pagina

Het gebruik van energie zuinige led inbouwspots voor verschillende toepassingen

Of het nu gaat om een woning, een werkomgeving of een tuin, in België worden led spots steeds meer toegepast voor een mooie verlichting. En dit is niet zonder reden. Naast het feit dat led spotjes een mooie verlichting uitstralen, zitten er ook nog vele andere voordelen aan.

Keuzehulp: Weet u niet goed welke led inbouwspots u nodig heeft? Lees hier alles over het kiezen van de juiste spots.

Led spots inbouw goed voor het milieu

Een van de grote redenen dat steeds meer mensen overstappen op het gebruik van inbouw spots led, is dat deze vorm van verlichting zeer milieuvriendelijk is vergeleken met conventionele verlichting, zoals halogeenlampen of spaarlampen. Bijna al de energie die led spots verbruiken, wordt omgezet in licht, terwijl bij halogeen- en spaarlampen veel van deze energie verloren gaat in de vorm van warmte. Daarnaast gaan inbouwspots led een stuk meer branduren mee dan conventionele spots, waardoor ze veel minder vaak hoeven te worden vervangen. Wanneer we uitgaan van gemiddelden, kunnen we zelfs stellen dat de inbouw spots led slechts eens per 25 jaar vervangen te hoeven worden. Dit is bijna 35 minder vaak dan een gloeilamp! Led inbouw spots zijn dus niet alleen zuinig, maar besparen u ook nog veel geld op langere termijn!

Het gebruik van dimbare inbouw spots

Inbouw spots komen in allerlei soorten en maten. Vaak zijn de spots ook verkrijgbaar in een dimbare variant. Dit houdt in dat u zelf de intensiteit van het licht kunt instellen, door enkel aan de knop te draaien. Dimbare led spotjes zijn ideaal om te gebruiken op verschillende momenten van de dag. Zo kunt u de led spots helder laten schijnen wanneer u veel licht nodig hebt, bijvoorbeeld bij het lezen, klussen of studeren. Bent u toe aan wat meer gezelligheid en ontspanning, bijvoorbeeld bij het eten, tv kijken of in de slaapkamer voor het slapengaan? Dan kunt u de spotjes led eenvoudig dimmen door te draaien aan de lichtknop. De gedimde verlichting zorgt ervoor dat de kamer er warm en sfeervol uitziet, zodat u heerlijk kunt gaan ontspannen. Op deze manier zorgen dimbare inbouw spots led ervoor dat u de juiste verlichting hebt op ieder moment van de dag.

Voordelen van kantelbare inbouwspotjes led

Naast de dimbare led inbouwspots, kunt u er ook voor kiezen om kantelbare led spotjes te nemen. Dit zijn spots waarbij de armatuur wel in het plafond weggewerkt zit, zoals bij normale led inbouwspots, maar nu kunt u de spotjes ook nog draaien binnen het armatuur. Dit is handig voor wanneer u de led spotjes bijvoorbeeld als leeslampje wilt gebruiken, of wanneer u aan het klussen bent en het licht op een bepaald stukje moet laten schijnen. Door de spot eenvoudig in de armatuur te draaien, hebt u altijd extra licht waar u dat nodig hebt, zodat u alles goed kunt zien. Daarnaast kunt u de kantelbare inbouwspotjes led ook zeer goed toepassen als accentverlichting. Hebt u bijvoorbeeld een mooi schilderij, een beeld of een plant, waar u de aandacht van de mensen die in uw huis komen extra op wilt richten? Door aan weerszijden van dit voorwerp een paar spotjes led te plaatsen en deze in de richting van het voorwerp te laten schijnen, creëert u een prachtig effect, waarbij uw mooie voorwerp letterlijk in het middelpunt van de aandacht zal staan.

Waterdichte inbouw spots led voor badkamer of tuin

Led spots zijn een mooie vorm van verlichting in uw slaapkamer, woonkamer of hal, maar het zou natuurlijk ook mooi zijn om ze te kunnen gebruiken op plekken waar er wat meer water aan te pas komt, zoals in de badkamer of buiten in de tuin. Met waterdichte inbouwspots led is dit geen probleem. De spots zijn verkrijgbaar in verschillende IP-waarden, die allemaal staan voor een andere mate van waterdichtheid. Wanneer u de inbouw spots led in de badkamer wilt plaatsen, kunt u de plekken waar spetters van de douche of het bad terecht zullen komen, of waar de waterdamp van deze plekken naar zal opstijgen, voorzien van inbouwspots met een IP-waarde van IP44. Deze led spotjes zijn bestand tegen spetters en tegen condens, waardoor ze dus veilig te gebruiken zijn in de badkamer. Wanneer u de spots echter recht boven de douche, het bad of de wastafel wilt plaatsen, of ze buitenshuis wilt gebruiken, waar nog wel eens sprake is van hevige regenbuien en storm, dan kunt u kiezen voor spots met een hogere waterdichtheid. Een goed voorbeeld hiervan is inbouwspots led met een IP-waarde van IP65. Deze zijn bestand tegen meer water, en daarom uitermate geschikt om te gebruiken op plekken waar de led spots inbouw behoorlijk nat kunnen worden. Zo kunt u ook in de badkamer en de tuin veilig gebruik maken van uw mooie led spots.

Zwarte led inbouwspots ELV-54

Kies de inbouw spots die bij u en uw interieur passen

Zoals u hebt kunnen lezen, zijn led inbouwspots verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Dimbaar of niet, kantelbaar of niet, waterdicht of niet, noem het maar op. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit allerlei verschillende kleuren, lichttemperaturen, groottes, materialen en inbouwdieptes. Keuze genoeg dus! Op deze manier kunt u uw led inbouwspots precies laten aansluiten bij uw wensen en interieur, om op ieder moment van de dag en in iedere ruimte van uw woning een passende verlichting te hebben. Wat u ook kiest, met led inbouwspots geeft u uw interieur zeker een mooie en milieuvriendelijke boost!

Het installeren van de led inbouwspot

Wanneer u led spotjes hebt aangeschaft, kunt u ervoor kiezen om een monteur te laten komen om deze te installeren. U kunt er echter ook voor kiezen om dit zelf te doen, omdat de spots redelijk eenvoudig zijn om te plaatsen. Ten eerste is het van belang om u van tevoren goed voor te bereiden, zodat u alles bij de hand hebt bij de installatie van de inbouw spots led zelf. Leg dus alle spullen alvast klaar: de spots met de bijpassende armaturen, de aansluitsnoeren en de driver, een elektrisch snoer waar u de spots op aan kunt sluiten, een opbouw-wandcontactdoos en twee lasklemmen per led inbouwspot. Daarnaast kunt u denken aan de andere benodigdheden, zoals een stevige trap, een potlood en passer en een goede boor om gaten te kunnen zagen. Een zevengatenzaag is een goede optie, maar u kunt ook een decoupeerzaag gebruiken.

Meet eerst uit waar op het verlaagd plafond u de led inbouwspotjes precies wilt gaan plaatsen, en teken met het potlood en de passer de cirkels precies uit. Houd er hierbij rekening mee dat er een ruimte van minimaal 30 centimeter tussen de led spotjes moet zitten, om geen overlappende verlichting te krijgen. Met uw zaag kunt u vervolgens voorzichtig de gaten in het plafond zagen.

Nu kan het echte werk beginnen. Schakel de stroom uit om ongelukken te voorkomen, en plaats vervolgens de opbouw-wandcontactdoos in het verlaagd plafond, zodat deze aan de buitenkant onzichtbaar is. Hierop kan de driver worden aangesloten, waar met behulp van het aansluitsnoer de inbouwspotjes led één voor één op kunnen worden aangesloten. Dit doet u door eerst de armaturen vast te zetten aan het snoer, en ze vervolgens in de geboorde gaten te klemmen met behulp van de lasklemmen. Schakel de stroom weer in, en test of het werkt. Nu is uw verlichting met led inbouwspots gereed voor gebruik!

Heeft u verder nog vragen of het dimmen van led verlichting of led inbouwspots dan kunt u contact met ons opnemen of op onze advies pagina.

© Copyright 2024 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW
  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact
  • Apple Pay
  • Google Pay
Scroll to top