Led dimmers duo

Led dimmers duo

Filteren
per pagina
Filteren
per pagina

Dubbele dimmer voor led spots

Wil jij een dimmer voor je led verlichting, maar dan wel eentje waarbij je niet meerdere dimmers hoeft te installeren? Een dimmer waar je meerdere lichtbronnen op kunt aansluiten, zonder moeite met het beste resultaat. Met een dubbele led dimmer inbouw of opbouw sluit je heel eenvoudig twee groepen onafhankelijke lichtbronnen op de dimmer aan en kun je deze afzonderlijk van elkaar bedienen. Door een led duo dimmer te gebruiken, zorg je ervoor dat je met minder gedoe en ruimte juist meer lichtpunten kunt regelen. 

Wat is een dimmer?

Met een dimmer is het mogelijk om de intensiteit van de aanwezige led verlichting naar je eigen wens te verhogen of te verlagen. Zo geniet je altijd van de juiste sfeerverlichting op dat moment. Daarnaast is het kostenbesparend als je de lamp op een lager vermogen zet en is de levensduur van je lamp ook nog eens langer.

Let er wel op dat je led verlichting dimbaar is. Niet iedere led spot is dimbaar. Als dit niet vermeld staat op de verpakking van de lamp, dan kan de spot ook gedimd worden. Indien jouw led inbouwspot of opbouwspot wel dimbaar is, dan heb je voor het dimmen een special led dimmer nodig. Anders bestaat de kans dat je flikkerende led verlichting of zoemende geluiden krijgt. Bij Ledinbouwspotsleds.be zijn alle lampen in ons assortiment dimbaar. Dus ga voor sfeer zonder irritante geluiden en flikkeringen.

Soorten led dimmers

Er zijn twee verschillende led dimmers, namelijk fase aansnijding en fase afsnijdingsdimmers. Op de verpakking van jouw dimbare led verlichting staat vaak aangegeven welke je nodig hebt. Fase aansnijding dimmers zijn de iets verouderde versie van de dimmers. Fase afsnijding dimmers zijn de nieuwere versie van de dimmers met ingebouwde elektronica. Hierdoor maakt de led dimmer geen geluid.

De led dimmers in ons assortiment zijn allen fase afsnijding dimmers en tevens allen geschikt voor al onze verlichting. Zo weet je zeker dat als je zowel de spots als de dimmers bij ons koopt, het perfect werkt. Ideaal en wel zo handig!

Wat is een dubbele dimmer?

Een dubbele dimmer voor led verlichting wordt ook wel duo led dimmer genoemd. Deze led dimmer duo is ideaal wanneer je twee schakelaars wilt samenvoegen in een dimmer. Je hebt op deze manier geen twee losse dimmers nodig, maar je kunt je verlichting eenvoudig via een duo dimmer regelen. Door het dimmen van meerdere led lampen op slechts één led dimmer bespaar je ruimte, maar het is ook goedkoper om een duo dimmer te installeren in plaats van twee losse dimmers. Daarnaast is het milieubewuster, omdat je eenvoudig je lichtsterkte kunt verlagen en daardoor je lampen ook nog eens langer meegaan.

Het maximale vermogen van duo dimmers

Het maximale vermogen van de duo led dimmer bepaalt hoeveel spots je op de dimmer kunt aansluiten. Vaak is het maximale aantal lager dan dat de dimmer aan kan. Voor een langere levensduur van de duo dimmer wordt namelijk geadviseerd om de dubbele dimmer niet zwaarder dan 90% te belasten.

Verschillende duo dimmers led

Een duo of dubbele dimmer is dus eigenlijk een serie dimmer. Met een duo dimmer is het niet meer nodig om een dubbele schakelaar te hebben. In ons assortiment hebben we duo dimmers led inbouw, maar ook opbouw en zijn ze daarnaast ook nog eens geschikt voor dimbare led inbouwspots en opbouwspots. De meeste dubbele dimmers zijn led dimmers fase afsnijding. Door te kiezen voor een duo dimmer fase afsnijding heb je geen last van knipperende verlichting en hoef je ook niet bang te zijn voor irritante zoemende geluiden terwijl je lamp brandt.

De juiste dubbele dimmer kiezen

Indien jij voor een dubbele inbouw led dimmer gaat of toch liever voor een opbouw dimmer, het is belangrijk dat je een dimmer dubbel koopt, die geschikt is voor jouw verlichting. Bij iedere dimmer is aangegeven voor welk soort verlichting deze geschikt is. De duo led dimmers fase afsnijding in ons assortiment zijn allen uitermate geschikt voor onze afsnijding spots en deze afsnijding dimmers hebben ook eigenlijk altijd de voorkeur. We hebben ook dimmers die geschikt zijn voor halogeen verlichting of gloeilampen. Dit zijn onze universele dimmers. Deze universele dimmers zijn geschikt voor af- en aansnijding verlichting. Wel is ons advies om bij afsnijding spots altijd te gaan voor de afsnijding dimmer in plaats voor de universele dimmer, omdat dit gewoonweg beter werkt.

Waar gebruik je een duo dimmer?

Afhankelijk van de ruimte waar jij jouw led spots wilt kunnen dimmen, kies je daarbij een passende duo dimmer. Denk hierbij ook aan de IP waarden. In vochtige ruimtes heb je ook een dimmer IP44 nodig. Denk aan de badkamer, de keuken of de overkapping. Voor andere ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer of hal voldoen duo dimmers met IP21. Alle dimmers bij Ledinbouwspotsleds.be zijn voorzien van IP44, zo hoef jij je niet druk te maken om de IP waarde en zit je altijd goed, in welke ruimte je de dimmer ook plaatst.

Dubbele dimmer kopen

Of je nu een dubbele inbouw dimmer zoekt met daarbij passend afdekmateriaal of een opbouw dimmer met draaiknop. Let er bij de aanschaf van jouw dubbele dimmer goed op dat de dimmer geschikt is voor de soort verlichting die je wilt bedienen. Wanneer dit niet overeenkomt, dan is de kans aanwezig dat de verlichting niet goed gedimd kan worden. Je lamp gaat knipperen of maakt vervelende geluiden. Een duo dimmer led kan eenvoudig gemonteerd en afgewerkt worden.

Indien je nog vragen hebt of graag advies wilt ontvangen over bijvoorbeeld een led dimmer duo inbouw? Neem gerust contact met ons op, zodat wij twijfel bij je weg kunnen halen. Wij helpen je graag verder!

© Copyright 2024 Ledinbouwspotsleds Alle bedragen zijn inclusief BTW
  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact
  • Apple Pay
  • Google Pay
Scroll to top